29 de novembre: Dia Mundial de la Preservació Digital

29 de novembre: Dia Mundial de la Preservació Digital

El Dia Mundial de la Preservació Digital (WDPD2018), anteriorment anomenat Dia Internacional de la Preservació Digital, se celebra l’últim dijous del mes de novembre.

Aquest any, el 29 de novembre de 2018 i coincidint amb el WDPD, la Digital Preservation Coalition (DPC) s’ha reunit per crear una major consciència sobre la preservació digital i donar a conèixer el gran treball que es realitza en aquest camp per assegurar el nostre llegat digital.

En aquest sentit, des de l’any 2011, el repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) participa en la cooperativa MetaArchive amb l’objectiu d’assegurar la preservació digital de les tesis que conté i d’estar dins d’una de les iniciatives pioneres al món en aquest àmbit.

Aquesta preservació es duu a terme a través del programari LOCKSS (desenvolupat per la Universitat d’Stanford) que constantment compara les diferents còpies per, si es dóna el cas, poder avisar i restaurar de manera automàtica qualsevol canvi.

 

Comparteix