L’R+D+I en el Pla de Govern 2018-2021

L’R+D+I en el Pla de Govern 2018-2021

El Consell Executiu de la Generalitat va aprovar a finals de setembre el Pla de Govern per a la XII legislatura, un pla estratègic que fixa 22 àmbits d’actuació, 93 objectius, més de 1.000 mesures i més de 300 indicadors de seguiment.

El document actual s’estructura en quatre eixos. Els principals objectius i mesures de l’àmbit del coneixement i la innovació estan recollits en el segon eix del pla (Una economia pròspera, responsable i sostenible. Per a un nou model productiu i una fiscalitat justa).

D’acord amb el Pla, els objectius d’aquesta legislatura se centraran a potenciar un Pacte nacional per la societat del coneixement consensuat amb tots els agents implicats.

Altres mesures destacades són la implementació d’un projecte per mesurar l’impacte social i econòmic de la recerca que es duu a terme a Catalunya (RIACat) i l’establiment d’una estratègia catalana sobre ciència oberta, que defineixi les formes i implicacions de l’accés obert al coneixement i a les dades, en la línia de les directrius que està impulsant la Comissió Europea i alguns estats europeus, com ara França.

Trobareu informació més extensa sobre aquest tema al Butlletí RECERCAT del passat 28 de novembre.

Comparteix