Nova versió del Repositori digital de la Filmoteca de Catalunya

Nova versió del Repositori digital de la Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca de Catalunya ha estrenat una nova versió del seu Repositori digital, que desenvolupa i gestiona a nivell tècnic el CSUC.

La nova versió del Repositori digital de la Filmoteca de Catalunya permet la consulta en línia dels fons gràfics i documentals en format digital. Aquesta actualització del repositori inclou més continguts, ofereix una navegació més senzilla, intuïtiva i amigable, a més de permetre la descàrrega dels fons en domini públic i proporcionar una eina de preservació digital.

L’objectiu del repositori, que es va posar en marxa l’any 2013, és recollir, difondre i preservar el patrimoni cinematogràfic digital de la Filmoteca. L’eina dona accés a una part important dels fons gràfics: més de 7.000 fotografies, 650 cartells, 1.200 cartelleres i 950 programes de mà, 900 crítiques de cinema, 630 peces museístiques, més de 70 títols de revistes de cinema i llibres de la primera meitat del segle XX, quasi 2.400 novel·les cinematogràfiques, fons personals com els d’Adrià Gual, Domènec Ceret, José Buch, Fructuós Gelabert o Ramon de Baños, entre d’altres, així com una mostra gràfica de l’activitat que du a terme la Filmoteca.

El repositori anirà creixent progressivament a mesura que es vagin digitalitzant els fons de la Filmoteca. El 2019 està previst pujar partitures musicals, àudios i els enregistraments dels actes que es fan a la Filmoteca.

Font: Filmoteca de Catalunya

Comparteix