Exposició bibliogràfica virtual "Homenatge a Josep Fontana"

Exposició bibliogràfica virtual “Homenatge a Josep Fontana”

En el marc de l’homenatge que la Universitat Pompeu Fabra (UPF) va fer a Josep Fontana, la Biblioteca de la UPF s’hi va afegir amb una exposició bibliogràfica al vestíbul de l’auditori del campus de la Ciutadella (del 16 de novembre al 2 de desembre del 2018) que després ha evolucionat cap a l’exposició virtual “Homenatge a Josep Fontana“.

Josep Fontana i Lázaro (Barcelona, 1931 – Barcelona, 2018) va ser deixeble de grans historiadors, mestre de molts altres i referent en la historiografia catalana i espanyola en les dècades finals del segle XX i en les primeres del XXI. Com a fill de llibreter, al llarg de la seva vida va esdevenir un gran bibliòfil i un incansable comprador i col·leccionista de llibres i documents històrics.

També, i com a col·laborador de diverses editorials, va donar a conèixer obres d’importants historiadors d’arreu del món. Pel que fa a la seva incomparable biblioteca particular, primer la va cedir a la UPF i, després, la hi va donar.

Les exposicions són un tribut al professor Fontana, tant per la seva aportació acadèmica i social al coneixement i a la interpretació de la història com pel seu afany i la seva dedicació a aplegar un fons bibliogràfic d’incomparable interès i qualitat i llegar-lo a la UPF i, en definitiva, a la societat.

Podeu accedir a l’exposició virtual a través del web de la UPF.

Comparteix