La campanya "Llibres lliures" de la UVic-UCC opta al X Premi Europeu de Prevenció de Residus

La campanya “Llibres lliures” de la UVic-UCC opta al X Premi Europeu de Prevenció de Residus

La campanya de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) “Residus, Comunicació, Cultura i Creativitat”, portada a terme durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus del 17 al 25 de novembre passat, ha estat escollida per l’Agència de Residus de Catalunya com a candidata al X Premi Europeu de Prevenció de Residus en la categoria d’institucions escolars.

En aquesta campanya es van portar a terme tres accions impulsades principalment per la seva biblioteca, la Facultat d’Empresa i Comunicació i l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals.

Es tracta de la campanya de Llibres Lliures, amb l’objectiu de donar una segona vida a aquells llibres que no són pertinents per al fons de la biblioteca o bé són exemplars duplicats; unes falques radiofòniques amb missatges per a la conscienciació i sensibilització en la generació de residus dutes a terme pels estudiants de 2n curs del Grau de Publicitat i Relacions Públiques, i la realització del Taller de Reciclatge Creatiu en col·laboració amb la Fundació MAP, en què es van crear objectes a partir de material en desús provinent de l’activitat universitària.

La campanya ha estat escollida, juntament amb cinc institucions catalanes més, pel seu caràcter innovador, l’originalitat i la mobilització del públic objectiu, entre d’altres aspectes. Gràcies a les accions s’han sensibilitzat 676 persones i s’han reutilitzat 313 llibres.

Font: UVic-UCC

Comparteix