El Centre Moral i Instructiu de Gràcia participa a l'MDC amb els seus fons fotogràfic i documental

El Centre Moral i Instructiu de Gràcia participa a l’MDC amb els seus fons fotogràfic i documental

El Centre Moral i Instructiu de Gràcia ha iniciat la seva participació al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) amb dues col·leccions: el “Fons documental – El Centre” i el “Fons fotogràfic – El Centre“.

En el primer fons s’hi poden trobar tot tipus de documents, que narren la història d’aquesta entitat fundada l’any 1869. Es tracta d’un extens, variat i complet relat de les seves múltiples activitats i seccions, dels socis i col·laboradors, i de la seva projecció social i cultural que sobrepassa el seu àmbit gracienc. Recull una documentació plural i diversa: milers de documents, programes, fullets, cartells, escrits, etc.

El segon fons és un recull de fotografies de les diferents seccions i activitats que al llarg dels anys han conformat l’activitat i vida social de la institució. Imatges de les Escoles, Teatre, Orfeó Montserrat, Grup pictòric, Esbart, Saló internacional de fotografia, Beisbol, Bàsquet, Futbol, Esplai, Minyons de muntanya, Aplecs, Romeries, Sortides culturals, Vida religiosa, Activitats socials… que il·lustren l’essència d’una de les entitats històriques del barri de Gràcia de Barcelona i radiografien els 150 anys de l’entitat i, a la vegada, els de la societat en general.

Aquesta col·lecció es trobarà properament catalogada al CCUC i formarà part del portal de les col·leccions especials.

Comparteix