500 revistes a RACO: Revista de Menorca, representativa de les Illes Balears

500 revistes a RACO: Revista de Menorca, representativa de les Illes Balears

El novembre de 2018 el repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) va arribar a les 500 revistes incorporades.

Amb motiu de l’assoliment d’aquesta fita, estem fent tot una sèrie d’entrevistes amb responsables de revistes, col·laboradors, experts i usuaris de RACO perquè n’opinin sobre el repositori i la seva trajectòria.

Aquest cop hem escollit la Revista de Menorca, una publicació de periodicitat anual coeditada per l’Ateneu Científic, Literari i Artístic de Maó i l’Institut Menorquí d’Estudis, que tracta sobre història, arqueologia, llengua, literatura, ciències socials, ciències naturals, i ciència i tècnica, especialment referida a l’illa de Menorca.

Margarita Orfila Pons, presidenta de l’Ateneu Científic, Literari i Artístic de Maó, ens respon a unes breus preguntes sobre RACO.

– Quan i per què vau decidir que la vostra revista s’incorporés a RACO?

Perquè l’interès com a editors de la Revista de Menorca sempre ha estat donar-li una difusió més gran a tot el que s’ha publicat fins ara.

– Quins beneficis hi veieu?

Que els articles, que des del 1888 han aparegut a la Revista de Menorca, estan i estaran a l’abast de qualsevol persona interessada a un sol clic.

– RACO, és el que esperàveu? És més o menys del que esperàveu?

És el que esperàvem i fins i tot un punt més, donada la facilitat per localitzar qualsevol revista o article.

– Quin futur veieu per a les revistes? I per a RACO?

El futur de qualsevol publicació és a la seva digitalització i RACO, amb tota la oferta que presenta, ofereix un present i un futur totalment obert.

– La Revista de Menorca té disponible a RACO des del seu primer exemplar de 1888 fins al darrer de 2017 gràcies a la digitalització, com valoreu la visibilitat que us ofereix el repositori?

Trobem molt positiva la visibilitat que ens proporciona RACO, ja que ens permet l’accés lliure i universal al seu contingut.

Comparteix