El Consorci Sanitari del Maresme s'incorpora a la compra conjunta d'energia del CSUC

El Consorci Sanitari del Maresme s’incorpora a la compra conjunta d’energia del CSUC

Aquest 2019, el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) ha entrat a formar part del grup de compra d’energia del CSUC. El CSdM aporta un consum anual de 8.776.024 kWh, entre energia elèctrica i gas natural, dels seus set punts de subministrament.

A més del CSdM, el 2018 també es van incorporar al grup de compra el Centre Tecnològic Telecomunicacions Catalunya, amb un consum anual d’electricitat i gas natural de 491.062 kWh; l’Institut d’Assistència Sanitària (9.408.666 kWh); l’Institut Català de la Salut (151.971.928 kWh); l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (97.451 kWh); Logaritme Serveis Logístics AIE (1.202.133 kWh); la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme (2.753.671 kWh), i la Universidade da Coruña amb un consum anual d’energia de 3.586.561 kWh.

Consum per institució i any d'adhesió al grup de compra del CSUC

Consum per institució (en kWh) i any d’adhesió al grup de compra del CSUC

El grup de compra d’energia del CSUC està format pel grup de compra d’electricitat i el grup de compra de gas. El primer, el d’electricitat, es va posar en marxa el 2013 amb 12 integrants i ha anat creixent cada any de forma significativa, arribant a les 40 institucions que l’integren actualment, entre les quals hi ha universitats, parcs científic i tecnològics i centres de recerca.

A més d’intentar obtenir el millor preu, la compra col·laborativa d’electricitat que promou el CSUC pretén compartir coneixement, experiència i talent dins el grup. La seva força ajuda a millorar la qualitat del subministrament elèctric, ja que incidències en la provisió del servei en determinades zones que poden perjudicar la formació o la recerca prenen una major dimensió per a l’empresa subministradora. D’altra banda, els estalvis econòmics aconseguits serveixen per finançar la inversió en eficiència energètica.

Pel que fa al grup de compra de gas natural, posat en funcionament el 2014, té actualment 29 entitats integrades, entre universitats i centres de recerca catalans a més de la Universidad Complutense de Madrid. Comporta un treball col·laboratiu que es duu a terme gràcies a les valuoses aportacions dels tècnics experts en la matèria i gestors del contracte a les institucions participants. Compta amb l’assessorament dels experts en energia de BioQuat i amb una eina de subhasta desenvolupada per l’empresa GlobalDragon.

Comparteix