
Celebrat el primer plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement
L’11 de febrer, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat de la consellera Àngels Chacón, ha presidit el primer plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat.
Torra ha assegurat que el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement respon a l’objectiu del Govern de “fer de Catalunya un dels països protagonistes de la revolució del coneixement que ens ve a sobre” i ha comentat també que aquesta nova eina ha de servir per coordinar polítiques, per compartir actuacions, per optimitzar els recursos que es gestionen des de diferents àmbits.
El Pacte es basa, segons Torra, en aquesta ambició de “tenir un lloc en el mapa global i ser un actor en la millora del planeta i fer un país millor”, i per aconseguir-ho, ha explicat, “tenim clara la forma de fer-ho: una és a través del pacte i la negociació, i l’altra, a través del coneixement”, dos elements que, sosté, “distingeixen una societat moderna d’una societat vella, dels segles passats”.
Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha volgut deixar clar que “tots estem d’acord que la universitat, encara que és la principal base de generació i transmissió de coneixement, no és l’únic element clau en una societat que es vol desenvolupar sobre la base del coneixement col·lectiu”. Per a Chacón, amb el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement “consensuarem, dialogarem i alinearem universitats, centres de recerca, públics i privats, centres tecnològics i polítiques d’innovació, amb l’objectiu de tenir el 75-80% del PIB català basat en el coneixement propi”.
El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que lidera el Departament d’Empresa i Coneixement, s’estructura al voltant de set eixos i grups de treball, en base als quals es dissenyaran, s’acordaran i s’executaran les accions que s’hauran d’implementar en l’exercici 2020/21. El seu objectiu és, doncs, impulsar una estratègia conjunta de país entre l’àmbit de l’educació superior, la recerca i la innovació, i l’economia productiva per construir la Catalunya del futur i establir així els fonaments d’una societat basada en el coneixement.
Font: Generalitat de Catalunya