El MACBA es connecta a l’Anella

El MACBA com a institució capdavantera en la difusió de l’art i les pràctiques culturals contemporànies, té la missió principal de transmetre l’art actual, d’oferir una multiplicitat de visions i de generar debats crítics sobre l’art i la cultura. És per aquest motiu, explica la seva directora de Gestió, Imma López, que han decidit connectar-se a l’Anella Científica, i és que, assegura, “som conscients que el coneixement no resideix únicament en una organització, i és l’Anella qui ens donarà accés a xarxes de col·laboració i innovació a nivell internacional, facilitant l’intercanvi d’informació i propiciant una innovació oberta”.

Entre els avantatges d’aquesta connexió, també destaca l’accés al patrimoni del Museu per part d’un públic molt més ampli i d’arreu del món. A més, el MACBA sempre ha apostat per millorar els aspectes tecnològics necessaris per esdevenir un museu més competitiu, que se situï al capdavant del sistema de l’art contemporani i, en aquest sentit, “la connexió a l’Anella és primordial per acomplir amb aquest objectiu”, destaca López.

l’Anella qui ens donarà accés a xarxes de col·laboració i innovació a nivell internacional, facilitant l’intercanvi d’informació i propiciant una innovació oberta

Formar part de l’Anella Científica també servirà al MACBA per desenvolupar nous projectes. De fet, “ja estem treballant en un projecte a mig termini, el Museu Digital, una plataforma que ha de posar a disposició del públic tot el coneixement acumulat durant els anys d’existència del Museu i on el CESCA n’és el soci tecnològic”, afegeix la directora de Gestió del MACBA.

A més, la flexibilitat i adaptabilitat de l’Anella Científica “ofereix al MACBA la possibilitat d’establir connexions directes amb altres institucions adherides per a projectes o actes concrets, així com disposar d’un punt de sortida a internet a través de xarxes no congestionades (RedIRIS)”, apunta López. Aquest fet, juntament amb les millores en el rendiment del programari de catalogació de la  biblioteca del Museu, ha de servir per continuar en la línia de “vocació educativa, voluntat d’innovació i prioritat per preservar el patrimoni i difondre el coneixement que caracteritza el MACBA”, afegeix.

Comparteix