Celebrat l'acte de reconeixement al Pla de Doctorats Industrials

Celebrat l’acte de reconeixement al Pla de Doctorats Industrials

Es reconeixen els doctorands, directors de tesi i responsables de supervisar a l’empresa els 65 projectes d’R+D+I corresponents a la convocatòria de Doctorats Industrials de 2015

El 7 de març s’ha celebrat l’acte de reconeixement als doctorands, directors de tesi i responsables de supervisar a l’empresa els 65 projectes d’R+D+I corresponents a la convocatòria de 2015.

L’acte ha tingut lloc al Petit Palau del Palau de la Música i ha estat conduït per Albert Sangrà, el director del Pla de Doctorats Industrials (DI), amb parlaments del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat la implicació d’universitats, centres de recerca, doctorands i empreses en el Pla de Doctorats Industrials (Pla DI). A més, ha recordat com el Pla DI “s’ha validat com una bona idea de transferència de coneixement” perquè “en el món universitari i de recerca sabeu que una bona idea, ben gestionada, fa progressar la societat, les institucions, les persones”.

En aquest sentit, la consellera ha destacat també com “el món de l’empresa l’ha acollit molt bé, amb implicació, així com les universitats, els grups de recerca i els investigadors en formació. És gràcies a la generositat de tots els actors que duem a terme programes transversals com el Pla DI”.

En la setmana del Dia Internacional de les Dones, la consellera ha posat especial èmfasi en la felicitació a les 28 doctorandes (43% del total), les 22 tutores empresarials (32% del total) i les 25 investigadores (31% del total) que han fet la direcció o la codirecció de tesi.

A més de la consellera, la cerimònia de lliurament dels diplomes ha comptat també amb la participació del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau; el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès, i el director del Pla, Albert Sangrà.

El secretari d’Universitats i Recerca ha subratllat que “la formació doctoral és un element clau en l’estratègia de desenvolupament de tots els països” ja que “la inversió en formació doctoral, tant durant l’etapa de realització de la tesi com els primers anys postdoc, contribueixen al finançament basal de la recerca”.

El Pla de Doctorals Industrials té com a objectiu contribuir a la competitivitat del teixit empresarial i de recerca català, reforçar els instruments per captar el talent que genera el país i situar els futurs doctors en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa o institució. El Pla DI compta amb la participació de 12 universitats catalanes i el suport del món empresarial per afavorir la transferència de coneixement al sector productiu.

Des del 2017, el CSUC, per acord del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), s’encarrega de la gestió administrativa i econòmica del Pla DI, projecte de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya amb la gestió de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Font i més informació: Doctorats Industrials

Comparteix