Trobada de l'Anella Científica (TAC'19): “Tecnologies emergents a les xarxes de recerca”

Trobada de l’Anella Científica (TAC’19): “Tecnologies emergents a les xarxes de recerca”

La 23a Trobada de l’Anella Científica (TAC’19) tindrà lloc la primera quinzena de juny amb el lema “Tecnologies emergents a les xarxes de recerca”.

L’ús creixent de serveis en núvol ha comportat la necessitat d’usar tecnologies i serveis multinúvol que ajudin a millorar els temps de posada en marxa d’infraestructura i serveis, a reduir els costos d’operació i a facilitar les migracions, alhora que es facilita l’adopció natural del núvol híbrid d’una forma flexible i àgil.

Segons les darreres previsions del mes d’abril de Gartner, el mercat dels serveis en núvol s’incrementarà aquest any en un 21,4%. Avui dia, és freqüent que les empreses usin, com a mínim, dos proveïdors de serveis en núvol a l’hora, motiu que justifica l’esforç extra per normalitzar els processos de control, l’explotació i la gestió del núvol.

En aquest escenari, les institucions tenen el repte de triar com implementaran els serveis i posteriorment com gestionaran i interconnectaran els recursos, tant propis com en núvol, de manera segura, escalable, sense latència i amb cabal garantit. L’objectiu és poder garantir el millor nivell de servei als usuaris finals.

I, en aquest context, l’administrador TIC hi juga un paper clau, ja que és l’encarregat de configurar els paràmetres d’orquestració de la computació i la connectivitat (network as a service), l’automatització dels processos de treball i de monitoratge… Posar al seu abast eines i solucions per facilitar aquestes tasques es fa cada dia més necessari per aconseguir una adopció exitosa de solucions multinúvol.

L’objectiu d’aquesta edició de la TAC és tractar les conseqüències de l’ús de diversos proveïdors en núvol, com encaixen dins la nostra organització i quins instruments tenen al seu abast universitats i centres de recerca per fer-ne una gestió eficient.

Properament estarà disponible el programa i s’obriran les inscripcions per a aquesta trobada.

Comparteix