5è Seminari d'edició científica de la UOC: "jugar net" en la publicació científica

5è Seminari d’edició científica de la UOC: “jugar net” en la publicació científica

L’equip editor de les revistes acadèmiques de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha reflexionat amb el sociòleg, filòsof i investigador del CSIC, Fernando Aguiar, sobre l’ètica en el món editorial científic.

L’any 1998 la premsa es va fer ressò d’un estudi publicat a la prestigiosa revista The Lancet que vinculava la vacuna vírica amb l’autisme. Arran d’aquest fet, pares i mares d’arreu del món van refusar de vacunar els fills. Només sis anys després, el periodista Brian Deer va descobrir la veritat: l’estudi era finançat per un bufet d’advocats i els resultats eren falsos.

Amb aquest cas famós, Marta Aymerich, vicerectora de Planificació Estratègica i Recerca, va obrir el 5è Seminari d’edició científica de la UOC. Un cas amb greus errors de praxi i conseqüències irreversibles que anava com l’anell al dit per a una trobada dedicada a l’ètica de la publicació científica.

Trobareu més informació a la crònica publicada al web de la Biblioteca de la UOC.

Comparteix