L'eina de suport del CSUC, nou servei connectat a UNIFICAT

L’eina de suport del CSUC, nou servei connectat a UNIFICAT

Des del 23 d’abril, la validació d’usuaris a l’eina de suport del CSUC ja es pot realitzar a través d’UNIFICAT, el servei de federació d’identitats per a la comunitat universitària i de recerca catalana.

L’eina de suport del CSUC, que es basa en el programari Jira d’Atlassian, serveix per a l’administració de tasques, seguiment i gestió de projectes en línia. Tant el personal propi del CSUC com usuaris de les universitats consorciades usen l’eina per a la gestió de projectes comuns.

Què és UNIFICAT?

El servei de federació d’identitats per la comunitat universitària i de recerca catalana (UNIFICAT) ofereix a totes les organitzacions participants una relació de confiança entre elles per intercanviar informació sobre la identitat digital dels seus usuaris de forma segura, preservant la integritat i la confidencialitat d’aquesta informació.

UNIFICAT és una plataforma de col·laboració que dóna accés a una àmplia gamma de serveis mitjançant una única autenticació institucional. L’autenticació, autorització, gestió del grup, i acords de privacitat i seguretat s’organitzen de forma centralitzada. El servei de federació d’identitats fa la vida més fàcil a l’usuari: d’una connexió per a cada servei a només una vàlida per a tots. Facilita la incorporació de nous proveïdors interns i externs al sistema, fet que proporciona als usuaris un inici de sessió únic als serveis en línia que necessiten.

Un projecte internacional

UNIFICAT funciona seguint models internacionals, com ara eduGAIN, que interconnecta federacions d’identitat d’arreu del món, o REFEDS, que recull les necessitats de les federacions d’identitat de recerca i del món acadèmic a nivell mundial.

 

Comparteix