La UIC posa en funcionament el seu repositori de documents digitals en accés obert

La UIC posa en funcionament el seu repositori de documents digitals en accés obert

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha posat en marxa recentment el seu repositori institucional, l’UIC Open Access Archive, que conté documents digitals en accés obert elaborats en el sí de la Universitat.

Aquest repositori permet gestionar, recopilar, difondre, preservar i millorar la visibilitat de la producció intel·lectual i científica que resulta de l’activitat acadèmica, investigadora i institucional de la UIC.

El Repositori de Prestacions Bàsiques (RPB) és un nou servei que el CSUC ofereix des del 2018 i que es basa en el programari de codi obert DSpace.

L’RPB s’adreça a universitats, com en aquest cas la UIC, a centres de recerca i a biblioteques especialitzades. El servei inclou tant la infraestructura i l’aplicació com l’assessorament funcional (anàlisi inicial, elaboració de plantilles, formació i suport per a la posada en marxa, adaptació a estàndards…) per a la creació d’un repositori institucional propi.

A més de la UIC, altres institucions que usen aquest servei són l’IRTA, que ja el té en funcionament, i el Tecnocampus, que l’obrirà properament.

Comparteix