SPARC Landscape Analysis

SPARC Landscape Analysis

SPARC (the Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition) és una coalició mundial que treballa per permetre la compartició en obert dels resultats de la recerca i altres materials educatius per democratitzar així l’accés al coneixement, accelerar la descoberta i augmentar el retorn social i econòmic de la inversió col·lectiva en investigació i educació. Com a catalitzador, SPARC se centra a promoure els canvis necessaris, tant a la infraestructura com a la cultura, perquè la recerca i l’educació siguin obertes.

SPARC Landscape Analysis mostra els canvis produïts en la indústria de la publicació acadèmica i la seva implicació a les institucions acadèmiques. Té per objectiu oferir una mirada exhaustiva dels actors actuals en aquest camp, les seves estratègies i les seves possibles accions, i assenyalar com influeixen en el funcionament de les biblioteques i de les pròpies institucions.

L’elaboració de l’informe ha comptat amb l’ajuda inestimable de Claudio Aspesi, un respectat analista de mercat, amb més d’una dècada d’experiència en el mercat editorial acadèmic. Entre el 2004 i el 2016, Aspesi va ser analista sènior de recerca a Sanford C. Bernstein, encarregant-se dels European Media Stocks.

El mercat de la publicació acadèmica (Reed Elsevier i Pearson, en concret) ha estat una àrea clau per a Aspesi durant la seva trajectòria. Anteriorment, va ser Global Senior Vice President of Strategy a EMI Music i responsable de definir el model de negoci d’EMI a mesura que la indústria de la música va entrar en l’era digital. Abans d’incorporar-se a EMI el 2002, Aspesi era membre de l’equip executiu d’Airclic, una empresa de serveis d’informació mòbil i programari basat en internet i, abans d’això, soci de McKinsey and Co., treballant amb moltes empreses líder en mitjans i entreteniment.

Aspesi ha desenvolupat aquesta anàlisi exhaustiva en estreta col·laboració amb l’equip d’SPARC, després de realitzar entrevistes a desenes d’actors clau, incloent-hi rectors, CIO, directors de biblioteques i responsables d’educació superior d’una àmplia varietat d’institucions nord-americanes, així com editors i altres experts del mercat.

Trobareu més informació al web d’SPARC i també descarregar l’informe complet en PDF.

Comparteix