Tres noves col·leccions del Centre de Documentació de l’Orfeó Català, disponibles a l'MDC

Tres noves col·leccions del Centre de Documentació de l’Orfeó Català, disponibles a l’MDC

El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha publicat tres noves col·leccions del Centre de Documentació de l’Orfeó Català:

Fons Emili Vendrell i Ibars, que conté documentació que ressegueix la trajectòria professional de Vendrell i Ibars: programes, cartells i llibrets d’obres líriques, així com els escrits literaris que formaren part de l’activitat creativa del cantant, amb poesies, cançons i fins i tot un conte. Una de les sèries més voluminoses és la de correspondència, a partir de la qual es pot resseguir la trajectòria personal i professional del tenor. Són moltes les cartes que tenen com a remitent personalitats del món cultural i artístic català com: Apel·les Mestres, Lluís Millet, Pau Casals i Adrià Gual, entre molts d’altres. La documentació de projecció pública també hi és extensa. Inclou retalls de premsa i guions radiofònics sobre aspectes artístics i biogràfics del tenor. També hi ha molta documentació referent als diversos homenatges que va rebre al llarg de la seva vida i després de la seva mort.

Fons Joan Baptista Lambert i Caminal, consta de 472 partitures, de les quals, 368 obres són del mateix compositor que dóna nom al fons, la majoria autògrafes. Del repertori musical en destaca sobretot la música religiosa, com són misses, goigs, himnes, càntics, rèquiems, Te Deums, rosaris, però també hi podem trobar cançons populars, òperes, sardanes, música per a piano, arranjaments d’obres musicals, etc.

Fons Josep Rodoreda i Santigós, format per 150 partitures, 141 manuscrites, mentre que la resta són impreses. El total d’obres que integra són del mateix compositor, la majoria autògrafes. Com a partitures destacades s’ha d’esmentar: “La primavera” (1883), per a orquestra; l’idil·li dramàtic “La nit al bosc”, amb text d’Apel·les Mestres (1883), cançons i diverses composicions per a banda.

Totes tres col·leccions es trobaran properament catalogades al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) i formaran part del portal de les col·leccions especials.

Comparteix