L'IPHES signa el conveni per participar al Portal de la Recerca de Catalunya

L’IPHES signa el conveni per participar al Portal de la Recerca de Catalunya

La Fundació Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el CSUC han signat el conveni per a la incorporació de l’Institut al Portal de la Recerca de Catalunya (PRC). La signatura ha anat a càrrec del director de l’IPHES, Robert Sala, i del director general del CSUC, Miquel Puig.

El fet d’afegir la recerca de l’IPHES al PRC suposarà l’avenç cap a l’accés obert de la producció científica que es porta a terme a l’IPHES, al mateix temps que proporcionarà una major visibilitat a la tasca que porten a terme els seus investigadors.

Actualment formen part del PRC 11 centres de recerca. Precisament el PRC es troba ara en la seva segona fase, que consisteix en afegir-hi les dades dels centres de recerca, un cop ja s’han incorporat les de les universitats.

Així, els centres de recerca que ja participen al Portal són, a més de l’IPHES, el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB), el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), la Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), l’Institut Català de Paleontologia (ICP), el Centre de Visió per Computador (CVC), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), la Fundació Centre de Recerca en Agrotecnologia (Agrotecnio) i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

El PRC recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats i centres de recerca catalans. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, així com també a empreses i organitzacions finançadores, el PRC fomenta l’accés obert i es basa en formats estàndards que faciliten la reutilització de les dades.

El Portal és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, portada a terme pel CSUC conjuntament amb una comissió de treball formada per membres de les universitats catalanes i dels centres de recerca participants.

Comparteix