El Fons Vilaró sobre les presons de la postguerra és primera digitalització de la URV per a l'MDC

El Fons Vilaró sobre les presons de la postguerra és primera digitalització de la URV per a l’MDC

L’any 2016 es va publicar “Sobreviure a les presons de Franco“, un estudi de Rosa Vilaró sobre la presó franquista de postguerra que es basa en les 240 cartes que Daniel Vilaró Rius, el seu pare, va escriure a la família entre el juliol de 1939 i l’agost de 1943 des de tres presons.

Vilaró va rescatar d’una caixa els documents familiars que són testimoni d’una època. Per posar-los en valor i contribuir a la memòria històrica, s’han catalogat i digitalitzat, i ja estan disponibles al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC), sota el títol de la col·lecció “Fons Daniel Vilaró Rius“.

Aquesta és la primera col·lecció que la Universitat Rovira i Virgili (URV) inclou a l’MDC.

Per a més informació podeu consultar la notícia publicada al Diari digital de la URV.

Comparteix