La UB afegeix el fons Ricard Giralt Miracle a la Memòria Digital de Catalunya

La UB afegeix el fons Ricard Giralt Miracle a la Memòria Digital de Catalunya

El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha publicat una nova col·lecció de la Universitat de Barcelona (UB).

Es tracta del “Fons digital Ricard Giralt Miracle” que dóna accés a la col·lecció completa de les plaquetes que Ricard Giralt Miracle va editar al llarg de la seva vida, fruit de la seva activitat professional a Filograf. Institut d’Art Gràfic, estudi que va fundar l’any 1947.

Aquestes plaquetes eren impresos que Giralt Miracle feia per informar els clients del trasllat de seu, de les vacances o per felicitar el Nadal. Ben aviat es van convertir en un camp d’experimentació del seu treball i on configurava un llenguatge personal, poètic i creatiu, que a través de les tècniques tipogràfiques connectava la lírica, la poesia visual, el collage, el fotomuntatge, la tipografia experimental, la bibliofília i l’esperit d’avantguarda.

Així mateix, el fons inclou tot un seguit de cartells, que Ricard Giralt Miracle va dissenyar i dibuixar a partir de la dècada dels 50 i que són una mostra dels seus encàrrecs professionals. A través d’ells es pot veure la seva evolució com a dissenyador i artista, sent una mostra del disseny gràfic que es desenvolupava a la ciutat de Barcelona durant la segona meitat del segle XX.

La col·lecció es trobarà properament catalogada al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) i formarà part del portal de les col·leccions especials.

Comparteix