El CSUC presenta la gestió de dades de recerca a la jornada "Open Data Strategy" de la Institució CERCA

El CSUC presenta la gestió de dades de recerca a la jornada “Open Data Strategy” de la Institució CERCA

El 6 de juny, la Institució CERCA ha organitzat el workshopOpen Data Strategy“, que ha comptat amb la participació de la Dutch National Data Services Infrastructure, el Flemish Government for Universities, el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación i el CSUC.

L’objectiu de la jornada ha estat donar a conèixer alguns exemples sobre l’estratègia en dades obertes (Open Data) que s’està duent a terme a Europa i comparar-la amb la implementació d’aquesta estratègia a Catalunya i, en particular, als centres CERCA.

Ha destacat la presència del Dr. Karel Luyben, rector magnífic emèrit de la Delft University of Technology des del 2018, membre de la Open Science Policy Platform de la UE i enguany nomenat president del comitè executiu de l’European Open Science Cloud (EOSC). Luyben ha parlat sobre la “Dutch National Data Infrastructure”.

Per part del CSUC, Lluís Anglada, director de Ciència Oberta, ha presentat “Research Data Management: CSUC activities & services“, sobre les accions que està portant a terme el CSUC referents als plans de gestió de dades i els repositoris de dades.

Comparteix