El servei de detecció de plagi actualitza el seu programari

El servei de detecció de plagi actualitza el seu programari

Urkund, el programari base que utilitza el servei de detecció i prevenció de plagi (antiplagi) que presta el CSUC, ha actualitzat la seva interfície, passant de la View 6 a la View 7.

La versió beta de la nova interfície d’Urkund (View 7) té un aspecte més modern, permet realitzar avaluacions més ràpides, millora el procediment d’anàlisi general i està disponible en català, gràcies a la traducció que ha realitzat el propi CSUC.

Quant a visualització, la nova versió consta d’una Quick Overview quan es carrega un informe i d’una nova manera de mostrar els resultats de les anàlisis, més específica. També disposa d’una visualització del document complet que implementa diferents formes de veure’l, per permetre a l’usuari establir el seu propi flux de treball al revisar els informes.

A més, la nova versió és més interactiva amb l’usuari, ja que porta configurat un petit bot, l’Urkbot, que funciona a mode d’assistent personal i pot escanejar l’estat dels informes, donar suggeriments i/o ampliar informació.

Com funciona Urkund?

Urkund permet processar un document i localitzar-ne i identificar-ne contingut extret d’altres fonts. A partir d’aquí, s’elabora un informe amb el grau de coincidència del document objecte de comparació i les referències a les coincidències amb altres documents. La solució es pot utilitzar simultàniament des de diverses plataformes, com el Campus Virtual o la mateixa pàgina web del programari.

Amb Urkund, el CSUC ofereix una solució global per a la detecció del plagi en els continguts digitals utilitzats i generats a les universitats i centres de recerca que hi participen al servei de detecció i prevenció de plagi. D’aquesta manera, s’incentiva i s’enforteix la integritat i la qualitat acadèmica i de recerca.

Comparteix