La Bibiblioteca de Catalunya afegeix el Fons Josep Ribot a la Memòria Digital de Catalunya

La Bibiblioteca de Catalunya afegeix el Fons Josep Ribot a la Memòria Digital de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya (BC) ha publicat una nova col·lecció al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC). Es tracta del “Fons Josep Ribot“.

Josep Ribot (Barcelona, 1888-1974), va ser dibuixant i pintor, i va treballar en diferents àmbits (petit imprès, exlibris, goigs, cartells, etc.). On va poder exhibir el seu més alt nivell, és en la il·lustració naturalista, principalment en el dibuix dels bolets de Catalunya, motiu que el va passionar i que va treballar al llarg de la seva vida. Va col·laborar amb Francesc Masclans en les guies de natura per conèixer arbres i arbustos i es va dedicar al dibuix de la flora micològica de Catalunya.

Va publicar dibuixos de bolets a l’obra de Jacob E. Lange, Guía de campo de los hongos de Europa (1969), un clàssic de la micologia europea publicat en diverses llengües. Després de la seva mort, el 2008, es van publicar part dels seus dibuixos en el llibre 100 bolets fàcilment identificables, i el 2017 la BC en va publicar la col·lecció completa a Àlbum naturalista de micologia.

El fons micològic de Josep Ribot és format per 728 fitxes de bolets, que contenen 907 dibuixos acolorits amb aquarel·la i són encolats en fulls a manera de fitxa amb el nom del bolet escrit a llapis; alguns, van signats.

La col·lecció es trobarà properament catalogada al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) i formarà part del portal de les col·leccions especials.

Comparteix