El CSUC participa a eduGAIN a través d'UNIFICAT i SIR2

El CSUC participa a eduGAIN a través d’UNIFICAT i SIR2

UNIFICAT, el servei de federació d’identitats per a la comunitat universitària i de recerca catalana que gestiona el CSUC, és una de les federacions d’identitat que forma part de SIR2, el servei d’identitat de RedIRIS, la xarxa acadèmica i de recerca estatal.

A través de SIR2, UNIFICAT està present al servei d’interfederació eduGAIN, creat per GÉANT, que connecta totes les federacions d’identitat de tot el món, simplificant el accés als continguts, serveis i recursos per a la comunitat global acadèmica i de recerca.

D’aquesta manera, tots els proveïdors d’UNIFICAT, tant de servei (SP) com d’identitat (IdP) participen en la interfederació eduGAIN i poden establir una relació de confiança amb proveïdors d’altres federacions participants.

Així, per exemple, l’accés als serveis de MATLAB (dels quals el CSUC ha realitzat una compra conjunta de llicències d’us d’aquest programari per a 8 universitats catalanes) es pot fer mitjançant UNIFICAT, ja que l’accés al web de Mathworks, empresa proveïdora del programari MATLAB, és un SP que està disponible a eduGAIN a través de la federació d’identitats del Regne Unit, igual que UNIFICAT està present a eduGAIN via SIR2.

Actualment, formen part d’eduGAIN més de 60 federacions d’identitat que connecten uns 3.000 IdP i uns 2.800 SP.

Comparteix