El CSUC celebra un curs sobre la seva infraestructura de càlcul

El CSUC celebra un curs sobre la seva infraestructura de càlcul

El 8 d’octubre, CSUC ha organitzat una jornada de formació per mostrar la seva infraestructura de càlcul, el programari disponible, les eines de desenvolupament i l’entorn de treball.

El curs, que s’ha adreçat tant als usuaris del servei de càlcul del CSUC com a aquells investigadors interessats en conèixer com accedir i calcular-hi, ha comptat amb la participació d’una trentena d’assistents.

Durant la formació, els participants han pogut conèixer en detall el maquinari de càlcul i el funcionament de gestor de cues SLURM. A més, s’han detallat casos d’ús de llançament de diferents tipus de treballs a la infraestructura del CSUC i s’ha parlat de bones pràctiques en l’entorn de treball. També s’ha mostrat als participants l’ús del gestor de paquets Conda.

Per finalitzar, el curs ha comptat amb una sessió pràctica (hands on) d’ús d’aplicacions, com ara Gaussian, NAMD, SIESTA, R, OpenFOAM i de compilació de codis propis. L’equip de suport del CSUC ha estat disponible per atendre i resoldre tots aquells dubtes o qüestions que han anant sorgint durant la sessió.

Podeu consultar les presentacions del curs a l’Slideshare del CSUC.

Comparteix