Celebrada la 13a edició de la RES Users Conference

Celebrada la 13a edició de la RES Users Conference

Els dies 18 i 19 de setembre ha tingut lloc a la Universitat de Saragossa la 13a conferència anual d’usuaris de la Red Española de Supercomputación (RES) que ha comptat amb l’assistència del CSUC.

A la reunió s’han presentat els últims resultats científics de diferents disciplines realitzats utilitzant els recursos de supercomputació de la RES, així com les recents investigacions en supercomputació. A més de les xerrades també s’han impartit tallers pràctics en programació PyCOMPS i en l’elaboració del Pla de Gestió de Dades destinats a investigadors amb necessitats d’emmagatzematge i gestió de les seves dades generades en els seus projectes.

La Red Española de Supercomputación (RES), coordinada pel Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), és una Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS) que engloba un total de 12 nodes, entre els quals es troba el node del CSUC (Pirineus II i Canigó), per oferir a la comunitat científica de manera gratuïta, els recursos de supercomputació i l’assistència tècnica necessària per dur a terme projectes de recerca. Durant l’any 2018, s’han concedit més de 320 milions d’hores de computació per utilitzar en els seus 12 nodes.

Comparteix