L'ESNOG celebra la seva 24a reunió al CSUC

L’ESNOG celebra la seva 24a reunió al CSUC

Els dies 10 i 11 d’octubre, ha tingut lloc la 24a reunió del Grupo de Operadores de Red Español (ESNOG) que aquest cop ha acollit el CSUC, qui també hi ha participat amb dues ponències.

Aquesta reunió, que se celebra de forma anual, ha tingut com a objectiu reunir operadors de telecomunicacions, xarxes acadèmiques i proveïdors d’internet a Espanya per compartir experiències, intercanviar coneixements tècnics, fomentar la col·laboració i parlar, en general, sobre els temes relacionats amb aquesta professió.

Per part del CSUC, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions, hi ha intervingut amb la presentació “Herramientas de monitorización de flujos. ¿Qué tenemos? ¿Qué necesitamos?” que ha mostrat, dins el marc de Géant, una comparativa d’eines de monitoratge de fluxos per conèixer les eines utilitzades a les xarxes acadèmiques i de recerca.

D’altra banda, Gandia també ha presentat l’evolució i les principals novetats del Punt Neutre d’Internet a Catalunya (CATNIX) que aquest 2019 ha celebrat el seu vintè aniversari renovant la seva imatge corporativa amb un nou logotip i un nou web. A més, Gandia també ha mostrat un vídeo promocional sobre el punt neutre que s’ha elaborat per commemorar els seus 20 anys d’existència.

El mateix dia 10 al vespre els participants a l’ESNOG han assistit a la Universitat de Barcelona a un beer & talk on Gandia ha exercit de dinamitzadora de la taula de debat dedicada a la “Monitorización”.

Al web d’ESNOG trobareu totes les presentacions d’aquesta 24a edició, així com l’accés als vídeos de la reunió.

Comparteix