La UdL dedica la biblioteca de Cappont a Jaume Porta

La UdL dedica la biblioteca de Cappont a Jaume Porta

El que va ser primer rector electe de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Porta, va rebre el passat 3 d’octubre homenatge amb l’acte de “bateig” de la biblioteca del Campus de Cappont com a Biblioteca Jaume Porta.

Com a rector, Porta va impulsar la construcció del campus Cappont, inclòs l’edifici que allotja la biblioteca, fruit d’un concurs internacional d’arquitectura que va guanyar el finlandès Kristian Gullichsen.

L’acte ha inclòs tres ponències per donar a conèixer els aspectes de la vida acadèmica de Jaume Porta i la seva acció de govern a la UdL.

En la primera, Jaume Porta, l’acadèmic, el rector, el professor, Josep M. Villar, professor a l’Escola Tècnica d’Enginyeria Agrària (ETSEA) i vicerector amb Porta, ha fet un esbós biogràfic on ha destacat la seva activitat tant de professor i investigador en ciències del sòl com de rector.

En la segona, l’arquitecte Josep Benedito, que en representació de la Generalitat de Catalunya va supervisar bona part de les noves construccions universitàries en aquella etapa, ha parlat sobre “L’arquitectura universitària a Lleida”.

Finalment, la directora de Biblioteca i Documentació de la UdL, Loli Manciñeiras, en la ponència “Les biblioteques universitàries al segle XXI”, ha destacat la tasca que es va fer per a la millora del sistema bibliotecari (infraestructures, model, servei, funcionament…) de la UdL quan Jaume Porta era rector.

Jaume Porta, catedràtic d’Edafologia i Química Agrícola, membre de l’Institut d’Estudis Catalans, ha exercit altres càrrecs a la UdL a més del de rector, com ara director de l’ETSEA o el de director general de la Fundació Universitat de Lleida. El seu mandat es va caracteritzar per l’impuls de les noves construccions, la modernització del sistema bibliotecari i la celebració del 700 aniversari de la UdL.

Font: UdL

Comparteix