El CSUC acull els cursos "Developing on AWS" i “Architecting on AWS” d’Amazon

El CSUC acull els cursos “Developing on AWS” i “Architecting on AWS” d’Amazon

Aquest mes de novembre i el passat mes d’octubre, han tingut lloc a la Sala de Formació del CSUC els cursos “Developing on AWS” i “Architecting on AWS”, d’Amazon i adreçats a les universitats i centres de recerca catalans.

La formació del novembre, de tres dies de duració (del 25 al 27) ha estat “Developing on AWS“, un curs que ha tingut per objectiu mostrar el funcionament del Software Development Kit (SDK) d’AWS (Amazon Web Services) per al desenvolupament d’aplicacions en núvol segures i escalables.

Durant el curs, s’ha analitzat també com interactuar amb AWS mitjançant l’ús de codi i s’han presentat als assistents conceptes clau, bones pràctiques i suggeriments per a la resolució de problemes.

Architecting on AWS” ha estat la formació de l’octubre, també de tres dies de duració (del 28 al 30), que s’ha centrat en els aspectes fonamentals de la creació d’una infraestructura de TI a la plataforma d’AWS. Així, els assistents han pogut aprendre a decidir sobre arquitectures a partir dels principis i les pràctiques recomanades sobre arquitectures d’AWS.

S’ha mostrat com usar els serveis d’AWS per aconseguir que la infraestructura sigui escalable, fiable i d’alta disponibilitat; com utilitzar l’AWS Managed Services per aconseguir més flexibilitat i resiliència en una infraestructura i com augmentar l’eficiència d’una infraestructura basada en AWS per incrementar l’acompliment i reduir costos, entre d’altres.

A més d’una part teòrica, les dues formacions han comptat amb pràctiques guiades perquè els assistents poguessin assolir els conceptes apresos.

Enguany és el tercer cop el CSUC organitza formacions d’Amazon a l’entorn universitari i de recerca. En total, les dues edicions d’aquest 2019 han comptat amb 40 participants.

 

Comparteix