Celebrada la jornada "URKUND: servei de detecció i prevenció de plagi"

Celebrada la jornada “URKUND: servei de detecció i prevenció de plagi”

El 26 de novembre ha tingut lloc al CSUC la jornada “URKUND: servei de detecció i prevenció de plagi“.

Dins l’àmbit de la integritat acadèmica i des del 2016, el CSUC presta el Servei de detecció i prevenció de plagi (antiplagi) que ofereix una solució global per a la detecció de plagi en els continguts digitals utilitzats i generats a les 23 entitats, entre universitats i centres de recerca, que hi participen. D’aquesta manera, s’incentiva i s’enforteix la integritat i la qualitat acadèmica i de recerca.

Aquest servei usa la plataforma URKUND, que permet processar un document i localitzar-ne i identificar-ne contingut extret d’altres fonts. A partir d’aquí, s’elabora un informe amb el grau de coincidència del document objecte de comparació i les referències a les coincidències amb altres documents. La solució es pot utilitzar simultàniament des de diverses plataformes, com el campus virtual o la mateixa pàgina web del programari usat.

L’objectiu d’aquesta jornada, que ha estat organitzada conjuntament entre URKUND, les universitats i el CSUC, ha estat presentar les principals novetats i el full de ruta d’URKUND, així com mostrar exemples pràctics d’ús del servei en l’àmbit de la docència i de la implementació TIC de la solució.

Així, Eric Johansson, d’URKUND, ha començat presentant el back-end i front-end d’URKUND. A continuació, Francesca Galera, de la UAB, ha mostrat les implementacions realitzades a la UAB i Amadeu Pons i Cristóbal Urbano, de la UB, han ofert una visió d’URKUND des de l’àmbit docent. Per finalitzar la jornada, Johansson ha parlat sobre l’estat present i futur de la detecció de plagi.

Comparteix