Estrenem un nou RACO amb la versió 3 de l'OJS!

Estrenem un nou RACO amb la versió 3 de l’OJS!

Aquest mes de novembre hem posat en producció una nova versió de RACO, el repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert. RACO utilitza el programari lliure Open Journal Systems (OJS), desenvolupat pel Public Knowledge Project (PKP).

La migració s’ha realitzat de la versió 2.3.7.0 a la darrera versió estable disponible, la versió 3.1.1.4. Les principals millores d’aquest canvi de versió són sobretot en la gestió avançada de les revistes (RACO professional) i a nivell de disseny i configuració també porta canvis positius per a totes les revistes (possibilitat d’assignar ORCID per als autors i núvols de paraules clau dels articles, entre d’altres).

Actualment RACO inclou més de 500 revistes i 224.112 articles (el 90% a text complet) de gairebé 100 institucions editores, motiu pel qual la migració ha estat complexa a conseqüència del gran volum d’informació, però també per les característiques i necessitats de les revistes que per la seva quantitat són ben diverses.

A conseqüència de les característiques del programari OJS i a la molta informació de RACO, hem tingut algunes dificultats amb la cerca. Estem treballant per millorar-ne el funcionament així com les indicacions que han de permetre als usuaris treure’n el màxim de profit.

Esperem que l’esforç que hem dut a terme entre tots durant aquests últims mesos sigui visible i us agradi la nova versió! Us animem a consultar-la a: https://www.raco.cat/raco/

Comparteix