El CSUC col·labora a les sessions CLAW de RedIRIS

El CSUC col·labora a les sessions CLAW de RedIRIS

El CSUC, juntament amb RedIRIS, ha organitzat l’exercici de gestió de crisi de seguretat, celebrat a Valladolid durant els 48ens Grups Tècnics de RedIRIS, dins les sessions CLAW.

L’exercici s’ha presentat com un joc de rol en què els diferents participants s’han intercanviat els seus papers habituals al lloc de treball amb la finalitat d’empatitzar amb els companys. El moderador de cada equip ha estat l’encarregat de presentar i conduir el cas perquè tots els citats a la war room abordessin la crisi. Un total de 200.000 estudiants del país imaginari Guilder estaven cridats a examinar-se del seu nivell d’anglès. Unes proves que, per primera vegada, es feien a través de dispostius com ara tauletes i PC. De cop, falla la connexió a internet. I és aquí quan els diferents equips de gestió de crisi han de posar fil a l’agulla per resoldre la situació d’emergència de la millor manera possible.

L’exercici ha posat sobre la taula la necessitat de coordinació i cooperació entre els diferents departaments d’una institució, tant dels tècnics, de seguretat, de comunicacions i sistemes, com també dels de comunicació o relacions institucionals. I és que al cap i a la fi l’objectiu passa per oferir una bona imatge cap a l’exterior.

Les sessions CLAW han comptat també amb la ponència de Javier Cao, de la Universidad Católica San Antonio de Murcia (UCAM), sobre “Gestión de crisis frente a contingencias, aspectos clave a considerar”.

 

Comparteix