La col·lecció "Dibuixos de Pablo Ramírez" de la Biblioteca de Catalunya, disponible a l'MDC

La col·lecció “Dibuixos de Pablo Ramírez” de la Biblioteca de Catalunya, disponible a l’MDC

La Biblioteca de Catalunya ha incorporat una nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya (MDC): “Dibuixos de Pablo Ramírez“.

Pablo Ramírez Díaz (Linares, 1926 – Jaén, 1966), va ser un il·lustrador especialitzat en cobertes de llibres, tot i que també va escriure contes infantils.

El 1949 va anar a viure a Madrid, on va estudiar a l’Instituto de Investigaciones y Experiencias Cinematográficas, del CSIC. Va començar a dibuixar a la revista Chicas. El 1953 es va traslladar a Barcelona, on va realitzar anuncis publicitaris i portades de novel·les per a diverses editorials. Des del 1954 va treballar amb les editorials Juventud i Molino, on va il·lustrar contes clàssics i dissenyar moltes portades per a llibres juvenils i de gènere d’Enid Blyton, Malcolm Saville, Richmal Crompton, Emilio Salgari, Karl May, Zane Grey, Agatha Christie, John Dickson Carr i Erle Stanley Gardner; també va treballar per a altres editorials catalanes, com Cervantes, Hymsa, Roma, Cid i Timun Mas.

La col·lecció inclou més de 800 dibuixos originals, entre els quals destaquen les cobertes i il·lustracions per a llibres juvenils, editats majoritàriament a Barcelona.

La col·lecció està catalogada al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) i formarà part del portal de les col·leccions especials.

Comparteix