El CSUC acull el mini simpòsium d'OCLC-Research sobre autoritats i identificadors

El CSUC acull el mini simpòsium d’OCLC-Research sobre autoritats i identificadors

El 3 de desembre, OCLC-Research ha organitzat a les instal·lacions del CSUC la jornada “Autoritats i identificadors: com avançar?”, adreçada al personal bibliotecari dedicat a pràctiques de metadades al voltant d’autoritats i identificadors

L’objectiu de la jornada, que ha tingut una cinquantena d’assistents, ha estat donar a conèixer pràctiques i oportunitats emergents que puguin ajudar a avançar en un ecosistema d’entitats bibliogràfiques més interlligades.

Així, la jornada s’ha dividit en dues parts. A la primera, Titia van der Werf i Karen Smith-Yoshimura, ambdues d’OCLC Research, han donat una visió general dels treballs recents en aquesta àrea i de les tendències emergents en el camp.

La segona part ha comptat amb la presentació de casos reals i projectes en curs a través d’una sessió dinàmica entre assistents i ponents. Entre altres temes, s’han explorat els següents:

  • Quines són les pràctiques actuals de desambiguació de noms en contextos de recerca i nacionals, i l’adopció creixent d’identificadors únics i persistents.
  • Com les pràctiques bibliotecàries tradicionals respecte a les autoritats podrien avançar i fer la transició cap a les pràctiques de metadades de propera generació.
  • Quin és el treball recent de l’OCLC Research en aquest àmbit.
Comparteix