El CCUC conté 7 noves col·leccions especials del Servei de Documentació de l’Ajuntament de Barcelona

El CCUC conté 7 noves col·leccions especials del Servei de Documentació de l’Ajuntament de Barcelona

Durant el mes de novembre, el Servei de Documentació de l’Ajuntament de Barcelona ha afegit al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) 7 noves col·leccions especials.

  1. L’Havana-Barcelona: conté documentació que ha servit de base per a la confecció d’un projecte museístic sobre la relació històrica entre Barcelona i La Havana durant el període 1779-1936, fruit de la cooperació entre l’Ajuntament de Barcelona (Museu d’Història de Barcelona i Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional) i la Oficina del Historiador de la Ciudad de La Havana.
  2. Cementiris de Barcelona (Fotografies): inclou fotografies de les escultures artístiques, de les carrosses mortuòries i dels recintes funeraris de la ciutat de Barcelona procedents de l’empresa municipal Cementiris de Barcelona S.A.
  3. Edificis (Fotografies): conté fotografies d’edificis, habitatges, equipaments i botigues emblemàtiques que formen part del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament de Barcelona.
  4. Elements urbans (Fotografies): conté fotografies d’elements urbans com bancs, fonts, marquesines, enllumenat i d’espais de la ciutat com ara parcs i estacions de Bicing.
  5. Plans i Projectes urbans (Fotografies): està format per fotografies referents a la planificació urbanística de la ciutat. S’inclouen imatges de projectes urbans: maquetes i plànols; anteriors, durant les obres i posteriors a la realització d’aquestes.
  6. Fons personal Adolf Florensa i Ferrer: conté la biblioteca particular d’Adolf Florensa i Ferrer, arquitecte municipal de l’Ajuntament de Barcelona des del 1924.
  7. Fons personal Família Ribas, arquitectes i urbanistes de Barcelona: inclou la biblioteca particular dels arquitectes Josep Maria Ribas i Casas (1899-1959) i Manuel Ribas i Piera (1925-2013), pare i fill respectivament, que van ser destacats arquitectes i urbanistes a la ciutat de Barcelona.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix