El CSUC acull un curs de ciberseguretat sobre la plataforma MISP

El CSUC acull un curs de ciberseguretat sobre la plataforma MISP

Els dies 17 i 18 de desembre s’ha celebrat al CSUC el curs de ciberseguretat “Uso, Operación y Administración MISP”, impartit per INCIBE.

La formació, que ha tingut un total de 23 assistents, ha tingut per objectiu presentar MISP (Malware Information Sharing Platform), una eina desenvolupada pel CIRCL, l’equip de resposta d’incidents de Luxemburg, i l’OTAN (NCIRC).

La plataforma MISP funciona compartint, emmagatzemant i correlacionant indicadors de compromís d’atacs dirigits, permetent a les diferents organitzacions compartir informació sobre programari maliciós i els seus indicadors. Així, s’aconsegueix crear una comunitat col·laborativa sobre ciberamenaces amb l’objectiu de millorar les mesures usades per contrarestar els atacs dirigits i establir alhora accions preventives i de detecció.

El curs ha tractat els fonaments bàsics de MISP, la seva posada en operació i la seva administració, amb una orientació tan teòrica com pràctica, i també ha mostrat casos d’us de MISP amb exemples d’utilització i resolució de problemes.
Comparteix