Ex Libris, del grup ProQuest, adquireix Innovative Interfaces Inc.

Ex Libris, del grup ProQuest, adquireix Innovative Interfaces Inc.

Durant els darrers anys ProQuest ha ampliat la seva cartera de productes, entrant de ple al sector tecnològic bibliotecari amb la compra d’Ex Libris l’any 2015, empresa que ja disposava d’un ventall de solucions per a biblioteques.

L’any 2009 Ex Libris va apostar pel desenvolupament d’una plataforma de sistemes bibliotecaris al núvol sent avui en dia un dels líders en el sector.

A això s’afegeix la compra d’Innovative Interfaces, anunciada el passat 5 de desembre, moviment que serveix per enfortir i consolidar la posició de l’empresa. D’aquesta forma se segueix marcant una tendència no només en el món de les biblioteques sinó en tots els sectors de forma global, on grans holdings copen el mercat deixant menys espai per les petites empreses.

Actualment, aquesta adquisició no suposa cap tipus d’afectació negativa a l’actual sistema de gestió de biblioteques de les universitats públiques de Catalunya, ja que Innovative continuarà donant servei als seus clients, veient-se fins i tot reforçat per aquesta compra.

Caldrà estar atents a l’evolució de les noves plataformes de gestió bibliotecària, tenint en compte que el mercat està en mans d’un petit grup de companyies focalitzades principalment en ampliar el seu negoci, i veure la capacitat que tenen d’oferir un servei de qualitat.

Comparteix