Endrets: Geografia Literària dels Països Catalans - Un recurs de la Biblioteca Digital de Catalunya

Endrets: Geografia Literària dels Països Catalans – Un recurs de la Biblioteca Digital de Catalunya

Vols realitzar una ruta per la literatura catalana de la mà de la geografia del nostre territori? Podràs visitar indrets emblemàtics de Miquel Martí i Pol o Ramon Llull!

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) gestiona el portal “Endrets: Geografia Literària dels Països Catalans” on els continguts de literatura es barregen a través de les comarques, els pobles i les ciutats que conformen la geografia catalana. L’objectiu és recuperar i fixar la memòria d’espais, indrets, cases, monuments, edificis patrimonials o llocs mítics que han estat el centre d’interès dels escriptors catalans. Comprén textos des dels trobadors i Ramon Llull fins als nostres dies.

El projecte, basat en l’obra Geografia Literària del Dr. Llorenç Soldevila, va rebre el premi ex aequo “Lletra de Pàgines Web de Literatura Catalana”, un dels Premis Literaris de Girona, de la Fundació Prudenci Bertrana l’any 2010.

Descobreix com la literatura catalana es manté viva per tota la geografia de Catalunya!

Comparteix