L'eina Cacti, nou servei connectat a UNIFICAT

L’eina Cacti, nou servei connectat a UNIFICAT

Des del 19 de desembre, la validació d’usuaris a l’eina Cacti del CSUC ja es pot realitzar a través d’UNIFICAT, el servei de federació d’identitats per a la comunitat universitària i de recerca catalana.

Cacti és una eina de codi obert que permet recollir, emmagatzemar i mostrar informació que es genera a la xarxa. D’aquesta manera, es pot dur a terme una gestió més proactiva en cas d’incidències. Adreçada als usuaris de l’Anella Científica, CACTI funciona amb el protocol SNMP i els proveeix d’informació sobre el tràfic dels seus punts d’accés amb una actualització cada 5 minuts de la informació.

A més del Cacti, la plataforma de monitoratge i anàlisi del tràfic per a l’Anella Científica (SMARTxAC) també està integrada a UNIFICAT.

Què és UNIFICAT?

El servei de federació d’identitats per la comunitat universitària i de recerca catalana (UNIFICAT) ofereix a totes les organitzacions participants una relació de confiança entre elles per intercanviar informació sobre la identitat digital dels seus usuaris de forma segura, preservant la integritat i la confidencialitat d’aquesta informació.

UNIFICAT és una plataforma de col·laboració que dóna accés a una àmplia gamma de serveis mitjançant una única autenticació institucional. L’autenticació, autorització, gestió del grup, i acords de privacitat i seguretat s’organitzen de forma centralitzada. El servei de federació d’identitats fa la vida més fàcil a l’usuari: d’una connexió per a cada servei a només una vàlida per a tots. Facilita la incorporació de nous proveïdors interns i externs al sistema, fet que proporciona als usuaris un inici de sessió únic als serveis en línia que necessiten.

Un projecte internacional

UNIFICAT funciona seguint models internacionals, com ara eduGAIN, que interconnecta federacions d’identitat d’arreu del món, o REFEDS, que recull les necessitats de les federacions d’identitat de recerca i del món acadèmic a nivell mundial.

Comparteix