La Biblioteca de Catalunya inclou a l'MDC la col·lecció "Alexandre Galí. Història de les institucions i del moviment cultural a Catalunya"

La Biblioteca de Catalunya inclou a l’MDC la col·lecció “Alexandre Galí. Història de les institucions i del moviment cultural a Catalunya”

La Biblioteca de Catalunya ha incorporat una nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya (MDC): “Alexandre Galí. Història de les institucions i del moviment cultural a Catalunya“.

Alexandre Galí (Camprodon, 1886-Barcelona, 1969), fou un pedagog i historiador català. Va ocupar diversos càrrecs públics com el d’administrador general de l’Escola Industrial de Barcelona, director dels estudis normals de la Mancomunitat de Catalunya, i de l’Escola Montessori. L’any 1939 s’exilià a Tolosa i al seu retorn a Catalunya, l’any 1942, va començar a treballar en l’obra Història de les Institucions i del moviment cultural a Catalunya (1900-1936).

La Biblioteca de Catalunya conserva els originals i material de treball d’aquesta obra, publicada per la Fundació Alexandre Galí entre els anys 1978-1986, que ara ha fet disponible a través de l’MDC.

La col·lecció està catalogada al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) i formarà part del portal de les col·leccions especials.

Comparteix