Celebrada la "Jornada CCUC 2020: projectes i serveis bibliotecaris cooperatius"

Celebrada la “Jornada CCUC 2020: projectes i serveis bibliotecaris cooperatius”

El 30 de gener, el Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona ha acollit una nova edició de la Jornada CCUC 2020: projectes i serveis bibliotecaris cooperatius, organitzada pel CSUC.

La jornada, que ha comptat amb 75 assistents, ha presentat d’una banda, les novetats relacionades amb l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC i, de l’altra, les relacionades amb els projectes i els serveis de biblioteques que integren el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

Així, després d’una benvinguda a càrrec de Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona, i Ramon Ros, director de l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC, s’han presentat “els serveis del CSUC per la comunitat CCUC“.

Tot seguit,  s’han exposat els “Recursos i activitats al servei de la creativitat i la formació dels professionals del disseny al Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona”, de la mà d’Albert Díaz (Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona).

A continuació, Lourdes Vivó (Generalitat de Catalunya) i Ana G. Mocé (Xarxa de Biblioteques Judicials) han fet una “Reflexió estratègica de les BEG: un procés d’intel·ligència col·lectiva” i Marta Grassot (Centre de Documentació de l’Orfeó Català) ha presentat “L’Arxiu Digital del Palau i l’Orfeó Català“.

Noèlia García (Biblioteca del Museu Tèxtil) ha explicat “Fil per randa, un club de lectura al Museu Tèxtil” i Gemma Bretcha (Centre de Documentació i de l’Arxiu d’Imatges de l’Observatori del Paisatge de Catalunya) ha mostrat l’Arxiu d’Imatges de l’Observatori del Paisatge de Catalunya.

La darrera presentació ha anat a càrrec del proveïdor Odilo,qui ha presentat aquesta solució per a biblioteques digitals.

La jornada ha finalitzat amb una interessant visita a l’Arxiu del Centre de Documentació del Museu del Disseny, on s’hi han pogut apreciar alguns exemplars originals.

Podeu consultar totes les presentacions de la jornada a l’Slideshare del CSUC.

Comparteix