Part del llegat del cineasta Francesc Betriu es trasllada al GEPA

Part del llegat del cineasta Francesc Betriu es trasllada al GEPA

La Universitat de Lleida (UdL) ha rebut el fons documental del cineasta d’Organyà (Lleida) Francesc Betriu que inclou més de 6.000 volums, la seva col·lecció de revistes cinematogràfiques, els seus decorats, tota la documentació relacionada amb les seves pel·lícules i alguns premis, entre ells el Gaudí d’Honor 2020 que va rebre el passat 19 de gener.

El passat 30 d’octubre el director de cinema, guionista, productor, distribuïdor i crític va fer la donació del seu fons documental a la UdL per a la seva catalogació i estudi.

D’aquest fons, la part més voluminosa, formada per 181 caixes, ha arribat de València i s’ha traslladat al magatzem cooperatiu GEPA, gestionat pel CSUC, on s’emmagatzemarà fins que estigui a punt un primer inventari i es traslladarà més endavant a la Biblioteca de Lletres de la UdL per a la seva catalogació i tractament.

Més informació: Diari Segre

Comparteix