Celebrada la 2a edició del curs sobre l'ús del servei de càlcul

Celebrada la 2a edició del curs sobre l’ús del servei de càlcul

El 19 de febrer, el CSUC ha organitzat la segona edició de la jornada de formació sobre l’ús del servei de càlcul.

L’objectiu de la formació ha estat mostrar la infraestructura de càlcul del Consorci, el programari disponible, les eines de desenvolupament i l’entorn de treball.

Adreçat tant als usuaris del servei de càlcul del CSUC com a aquells investigadors interessats en conèixer com accedir i calcular-hi, el curs ha comptat amb la participació de més d’una vintena d’assistents.

Durant la formació, els participants han pogut conèixer en detall el maquinari de càlcul i el funcionament de gestor de cues SLURM. A més, s’han detallat casos d’ús de llançament de diferents tipus de treballs a la infraestructura del CSUC i s’ha parlat de bones pràctiques en l’entorn de treball. També s’ha mostrat als participants l’ús del gestor de paquets Conda.

Per finalitzar, el curs ha comptat amb una sessió pràctica (hands on) d’ús d’aplicacions, com ara Gaussian, NAMD, SIESTA, R, OpenFOAM i de compilació de codis propis. L’equip de suport del CSUC ha estat disponible per atendre i resoldre tots aquells dubtes o qüestions que han anant sorgint durant la sessió.

Podeu consultar les presentacions del curs a l’Slideshare del CSUC.

Comparteix