El projecte UNICORE supera la 1a revisió

El projecte UNICORE supera la 1a revisió

El projecte europeu UNICORE, que vol facilitar l’ús d’unikernels, ha tingut la primera revisió de projecte el 19 de febrer davant la Comissió Europea, a Brussel·les. Els líders dels diferents paquets de treball (WP), entre els quals també hi ha el CSUC, han presentat les activitats i els èxits aconseguits durant els primers 12 mesos des de l’inici del projecte.

La valoració inicial feta pels experts encarregats d’avaluar el projecte ha estat positiva. El comitè avaluador ha comentat que UNICORE avança per bon camí, avalat pels bons resultats obtinguts fins ara. Davant aquestes bones sensacions, els experts han animat els participants a UNICORE a seguir treballant per afrontar els reptes identificats.

El CSUC exerceix un rol doble a UNICORE. D’una banda, lidera el paquet de treball destinat a dissenyar la plataforma comuna i avaluar-ne el seu funcionament. Entre d’altres, inclou l’anàlisi de la situació actual i la definició de requisits per al disseny de la plataforma o el disseny de les diferents API a utilitzar entre els diversos components interns del kernel. De l’altra, el Consorci s’ocupa de la difusió i divulgació del projecte. En aquest sentit, s’ha treballat en el disseny i desenvolupament del web del projecte, la gestió de les xarxes socials en què té presència UNICORE i la producció de materials de suport com ara pòsters o un vídeo explicatiu del projecte.

Vols més detalls sobre UNICORE? Mira el vídeo!

 

Comparteix