El CSUC participa al 19th Service and Technology Forum i al Performance Management Workshop

El CSUC participa al 19th Service and Technology Forum i al Performance Management Workshop

El 3 i 4 de març, el CSUC ha participat en dos esdeveniments organitzats per Géant a Zagreb (Croàcia) relacionats amb el projecte GN4-3: la 19 edició del Service and Technology Forum i el Performance Management Workshop.

El Service and Technology Forum (STF) és la trobada dels Access Port Managers (APM) de totes les xarxes acadèmiques i de recerca europees (NREN) participants a Géant. En aquesta dinovena edició de la trobada, el CSUC ha fet una actualització de l’estat de les tasques realitzades en orquestració, automatització i virtualització pels diversos focus groups dins del grup “Evolució i desenvolupament de serveis de xarxa” (tasca 2) del paquet de treball de “Tecnologies i serveis de desenvolupament de xarxa” (WP6) del projecte GN4-3 de Géant, en el qual hi participa.

En concret, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions, ha presentat “Orchestration, Automation and Virtualisation (OAV) in GÉANT“, que ha inclòs la feina feta per trobar una terminologia comuna i una arquitectura de referència per a l’orquestració i automatització de serveis. Ha parlat sobre el wiki on compartir aquesta informació i ha comentat casos d’ús, com ara la gestió de xarxes de campus.

La seva ponència ha tractat també els aspectes més complexos per trobar consens en l’automatització i orquestració de serveis de les xarxes acadèmiques i de recerca europees (NREN) i també a nivell multi-domini, ja que es troben en nivells de maduresa molt diversos.

Després de la 19 edició de l’STF ha tingut lloc el Performance Management Workshop, organitzat pel paquet de treball (WP6) del mateix projecte, el GN4-3, de Géant. En aquest workshop també ha participat la cap de Comunicacions del CSUC amb la ponència “SIG-NOC Tools Survey 2019 Results“, que ha mostrat les eines més utilitzades pels centres d’operació de xarxes (NOC) per mesurar i supervisar el rendiment de la xarxa, extretes de la darrera enquesta als centres d’operacions de xarxes feta pel Grup d’Interès sobre Centres d’Operació de Xarxes (SIG-NOC, Special Interest Group-Network Operation Centers). A més, Gandia també ha moderat la segona sessió del workshop dedicada a “casos d’ús, reptes i eines”.

Comparteix