Ara pot ser el moment i ocasió de catalogar la vostra biblioteca

Ara pot ser el moment i ocasió de catalogar la vostra biblioteca

Aquest temps de confinament pot ser un bon moment per aprofitar i començar a catalogar els nostres llibres, pel·lícules i música. Per facilitar aquesta tasca, des del 18 de març, l’aplicació de catalogació no professional LibraryThing és gratuita per a tothom, ja que ha eliminat totes les quotes i limitacions en el seu ús.

Des de la seva obertura l’any 2005, LibraryThing ha cobrat una quota per a catalogar més de 200 llibres, tot i disposar d’una versió limitada gratuita sustentada per mitjà d’anunciants.

A més, LibraryThing, que s’ha convertit en una xarxa social per a catalogadors, també disposa d’una sèrie de productes per a biblioteques públiques i acadèmiques. Un d’ells és Syndetics Unbound, desenvolupat conjuntament amb ProQuest, que millora milers de biblioteques a tot el món. També disposa de TinyCat, un producte de catalogació per a petites biblioteques. Ambdós es basen en la infraestructura, el programari i les dades de LibraryThing i s’han convertit en la seva principal font d’ingressos. Aquest fet, juntament amb la situació actual de la pandèmia Covid-19, ha propiciat que LibraryThing esdevingui ara completament gratuïta i accessible per a tothom.

Cal destacar que per facilitar la catalogació, LibraryThing permet capturar dades bibliogràfiques de diverses fonts i catàlegs d’arreu del món, un d’ells és el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), que gestiona el CSUC. La captura de dades es pot fer també amb una app que llegeix el codi de barres dels llibres.

Així, tant via web com a través de l’app disponible per a dispositius mòbils, podeu començar a catalogar la vostra biblioteca amb LibraryThing i afegir-hi tants llibres (o altre material) com vulgueu (i sense publicitat per als usuaris registrats).

Enllaços d’interès:

Comparteix