Adjudicat el contracte de la Comissió Europea per a una plataforma de publicació d'accés obert

Adjudicat el contracte de la Comissió Europea per a una plataforma de publicació d’accés obert

La Comissió Europea ha adjudicat un contracte per la creació d’una plataforma de publicació en accés obert d’articles científics com a servei per als beneficiaris del programa Horitzó 2020 i el seu successor, Horizon Europe. El llançament d’aquesta plataforma s’espera per a principis del 2021.

La plataforma permetrà publicar articles en accés obert revisats per parells de manera gratuïta, és a dir, sense costos d’APC (Article Processing Charges), si així es desitja, durant el seu projecte o quan hagi finalitzat.

El contracte de licitació ha estat adjudicat a F1000 Research Ltd, una empresa innovadora que ofereix serveis de publicació. L’adjudicació, però, ha creat polèmica perquè l’empresa acaba de ser comprada per Taylor&Francis, una de les cinc grans editorials comercials.

Per a més informació, podeu consultar la notícia publicada per la Comissió Europea.

Comparteix