L’Anella Científica i el CATNIX, al costat de l’usuari en temps de pandèmia

L’Anella Científica i el CATNIX, al costat de l’usuari en temps de pandèmia

En les darreres setmanes, la crisi global provocada per la COVID-19 i el distanciament social necessari per evitar-ne la seva propagació, han provocat també canvis en el perfil del tràfic a les xarxes.

Als centres de recerca i les universitats, amb la majoria dels treballadors i els alumnes a casa, el tràfic regular d’internet cap a les institucions és inferior, però en canvi, el tràfic de les institucions cap a internet ha crescut. Aquest efecte s’explica per l’increment en l’ús de xarxes privades virtuals (VPN), les classes online i la consulta de continguts a les institucions. Tanmateix, el tràfic de projectes especials, més automatitzat i no tan relacionat amb la interacció amb les persones, es manté en perfils similars a abans que es declarés l’estat d’alarma el passat 14 de març.

Al CATNIX, el Punt Neutre d’Internet a Catalunya, el tràfic de les institucions públiques ha baixat, mentre que el dels operadors comercials ha pujat i els proveïdors de continguts es mantenen estables. Tot i que el pic de tràfic ha baixat (tràfic màxim en un moment donat), el tràfic intercanviat total ha crescut.

Enmig d’aquesta situació excepcional, tant a l’Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya, com al CATNIX, estem realitzant ampliacions de cabal quan és necessari per poder atendre les noves demandes de les entitats connectades.

És per això que, ateses les circumstàncies actuals, com sempre fem i seguirem fent, ens posem a a la vostra disposició per atendre les vostres necessitats excepcionals de connectivitat i redundància mentre duri la pandèmia.

Comparteix