12 nous centres de recerca CERCA s'incorporen al Portal de la Recerca de Catalunya

12 nous centres de recerca CERCA s’incorporen al Portal de la Recerca de Catalunya

El Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) ja conté les dades de recerca de 12 nous centres que formen part de la Institució CERCA (Centres de Recerca de Catalunya) i que se sumen als altres 12 que ja hi participaven. Amb la càrrega de les dades de recerca d’aquests nous centres, el PRC s’ha nodrit de 17.549 publicacions i 2.511 investigadors més, que representen el 3% i 17% del total, respectivament.

Els nous centres CERCA participants són el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, el Centre de Recerca en Economia Internacional, el Centre de Recerca Matemàtica, el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, l’Institut Català d’Investigació Química, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya i l’Institut de Recerca Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Per a Joan Gómez Pallarès, director General de Recerca, “el PRC posa en valor la recerca que es fa a Catalunya. Mostra en quins àmbits, com s’està fent i qui la fa”. A més,”incrementa l’accés i visibilitat del treball dels investigadors, millora els processos de gestió unificada de les dades de la recerca per a les universitats i centres participants, i facilita la projecció de la potencialitat del conjunt del sistema català de recerca”.

Per la seva part, el president de la Comissió de treball del PRC, Enric Canela, ha posat èmfasi en que “el Portal és una eina útil per a la societat” i ha afirmat que, un cop incorporades les 12 universitats, “la disponibilitat en el mateix portal de les dades dels centres de recerca, ja 24, és primordial per introduir intel·ligència al sistema i arreplegar el coneixement que es duu a terme al territori català”.

Avui dia, el PRC proporciona dades de 12 universitats i 24 centres de recerca. En total, referencia 14.457 investigadors (mitjançant l’identificador ORCID), 567.637 publicacions, 1.639 grups de recerca, 39.572 projectes de recerca i 32.094 tesis doctorals.

Comparteix