Més iniciatives dels proveïdors de la Biblioteca Digital de Catalunya durant el període de confinament

Més iniciatives dels proveïdors de la Biblioteca Digital de Catalunya durant el període de confinament

Els proveïdors de la Biblioteca Digital de Catalunya (BDC) segueixen obrint recursos d’accés gratuït i proporcionant informació per a l’estudi de la COVID-19. Des del CSUC hem tornat a realitzar una recopilació de les noves iniciatives:

American Institute of Physics:

L’Associació Americana de Professors de Física ha obert de manera gratuïta articles per donar suport als educadors de Física (i als seus estudiants) mentre ensenyen des de casa aquest semestre.

EBSCO:

Accés gratuït a PressReader durant 4 setmanes. La plataforma creada per al món acadèmic que facilitarà l’accés a més de 7.000 diaris i revistes que recopilen totes les notícies sobre la COVID-19. Per accedir-hi cal emplenar el següent formulari.

Emerald:

Recursos gratuïts relacionats amb la COVID-19 que tracten temes sociològics, econòmics, mèdics o tecnològics entre d’altres, disponibles de manera gratuïta fins a la fi de 2020.

Oxford University Press:

  1. Recursos disponibles sobre la COVID-19: pàgina de recull de recursos en línia i de revistes líders de lliure accés per ajudar a investigadors i comunitat mèdica.
  2. Handbook of Public Health Ethics: manual d’ètica de la salut pública disponible per a qualsevol persona que hi vulgui accedir.

Ovid (Wolters Kluwer):

  1. Wolters Kluwer COVID-19 (Coronavirus) Resources: Pàgina de recursos dedicada a la COVID-19, tant amb recursos per a experts del sector sanitari com recursos per a la comunitat universitària en general.
  2. Remote Learning Resources: Sessions de formació via Webex per a donar continuïtat a la formació d’estudiants d’hospitals i universitats. Totes les sessions són gratuïtes i en castellà, i comencem el 20 d’abril, per accedir-hi cal emplenar el següent formulari.
  3. ProQuest: Resum de les iniciatives portades a terme pel proveïdor.
  4. Sage: Pàgina web amb informació actualitzada sobre la COVID-19.

Springer:

  1. Seminari en línia sobre “Makerspaces en las bibliotecas” (22 d’abril – 10.00 h.).
  2. Llibres de text disponibles. Llibres de text per a tots els nivells, donant suport a estudiants universitaris i de postgrau; també adreçats a professionals, amb una àmplia gamma de temes. El seu objectiu és donar suport als professors amb la planificació del curs i reduir els costos dels llibres de text per als estudiants.
  3. Recursos sobre la COVID-19: Pàgina creada específicament per compartir recursos de manera lliure sobre la malaltia de la COVID-19.

Taylor&Francis:

Creació d’un centre de recursos on s’aglutinen llibres i revistes amb informació relativa a la COVID-19.

Universitat Oberta de Catalunya:

L’editorial de la UOC s’uneix a les iniciatives culturals i educatives gratuïtes per amenitzar els dies de confinament i obre al públic una col·lecció de llibres electrònics sobre ciències socials que inclou 79 títols.

Comparteix